تحصیل در استرالیا
در سالیان اخیر، استرالیا به یکی از مقاصد محبوب دانشجویان ایرانی تبدیل شده است.علل اصلی علاقه دانشجویان ایرانی به تحصیل در استرالیا را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
امکان اخذ اقامت دایم استرالیا بعد از اتمام تحصیل در استرالیا
بازار کار خوب کشور استرالیا و کمبود نیروی متخصص در این کشور که فرصت پیدا کردن کار را برای فارغ التحصیلان دانشگاه فراهم میکند
کیفیت بالای دانشگاههای استرالیا و سیستم آموزشی این کشور در مقایسه با سایر کشورهای خارجی
سهولت یادگیری زبان کشور استرالیا (انگلیسی) برای متقاضیان تحصیل در استرالیا
سهولت و اجازه اشتغال به کار پاره وقت در استرالیا در طول تحصیل (دانشجویان به مدت ۲۰ساعت در هفته در طول ترم دانشگاهی و بطور نامحدود در خارج از ایام دانشگاه مجاز به کار در این کشور هستند)
شرایط نامساعد حال حاضر کشور ایران
هزینه تحصیل در استرالیا
تحصیل در استرالیا ارزان نیست و با توجه به نوسانات شدید ارز در ایران، ارزیابی دقیق هزینه ها برای متقاضیان تحصیل در استرالیا قبل از هر اقدامی ضروری است. با عنایت به این موضوع، سعی کرده ایم در این نوشته به تمامی هزینه های احتمالی تحصیل در استرالیا اشاره کنیم. البته توضیحاتی هم در مورد کار دانشجویی در استرالیا ارایه کرده ایم.
شهریه دانشگاههای استرالیا
شهریه دانشگاههای استرالیا بسته به دانشگاه، مقطع و رشته تحصیلی متغیر است اما مقدار آن بطور میانگین، بین ۱۰هزار تا ۲۵هزار دلار استرالیا برای هر ترم (سالیانه ۲۰ تا ۵۰ هزار دلار استرالیا) میباشد.
توجه فرمایید که در استرالیا، دوره های لیسانس بین ۳تا ۴سال و دوره های فوق لیسانس بین ۱تا ۲سال طول خواهند کشید.
آیا میتوانیم بورسیه بگیریم؟
در مرحله اول باید بدانید که اکثر بورسیه ها ی تحصیلی بیشتر در مقطع دکترا داده می شوند و گرفتن بورس برای مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به مراتب دشوارتر خواهد بود چرا که هر دانشگاه و دانشکده تعداد محدودی سهمیه برای دادن بورسیه به دانشجویان در آن رشته را دارند .
آیا گرفتن بورسیه تحصیلی تمامی هزینه ها را پوشش خواهد داد؟
برای پاسخ به این سوال باید ۲ فاکتور را در نظر گرفت:
اول اینکه در چه مقطعی شما اقدام به دریافت بورسیه کرده اید
دوم اینکه چه نوع بورسیه ای (…..,ALA,Ausaid,ADS) به شما تعلق گرفته است که البته برای اکثر دانشجویان ایرانی این بورسیه IPRS است. این نوع بورسیه فقط هزینه های شهریه ی دانشگاه و مقداری از شهریه و بیمه را پوشش خواهد داد و سایر بورسیه ها به صورت جزئی شامل هزینه های شهریه دانشگاه و یا خوابگاه هستند .
از دیگر شرایط اخذ بورسیه داشتن نمره آیلتس ۷ در هر مهارت و یا معادل آن است و اینکه سن متقاضی باید مناسب مقطع تحصیلی انتخابی باشد به طوری که بیش از ۵ سال از اخذ اخرین مدرک تحصیلی نگذشته باشد.
هزینه زندگی دانشجویی در استرالیا
هزینه زندگی دانشجویی در استرالیا به طور متوسط بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار استرالیا است. این هزینه شامل هزینه اجاره خانه و خورد و خوراک است.
برای صرفه جویی در هزینه ها و با توجه به هزینه بالای اجاره خانه در استرالیا، معمولا چند دانشجو به طور مشترک یک خانه اجاره میکنند و هر کدام از یک اتاق آن استفاده میکنند.
هزینه پرواز و بیمه تحصیلی استرالیا
هزینه بلیط یکطرفه استرالیا حداقل حدود ۷۰۰ دلار استرالیا میباشد. علاوه بر این، دانشجویان در استرالیا ملزم هستند در طول تحصیل، تحت پوشش بیمه درمانی دانشجویی باشند. هزینه سالیانه این بیمه هم حدود ۴۰۰ دلار استرالیا برای هر نفر است.
اشتغال به کار در دوران تحصیل
افرادی که با ویزای دانشجویی در استرالیا اقامت دارند میتوانند در طول ترم تحصیلی به مدت ۲۰ساعت در هفته، و در زمان تعطیلات بین ترم به مدت نامحدود کار کنند.
توجه داشته باشید که درآمد حاصل از کار دانشجویی در استرالیا میتواند هزینه های زندگی در این کشور در زمان تحصیل را جبران کند اما به هیچ عنوان نمیتوان روی درآمد حاصل از کار دانشجویی در این کشور برای پرداخت شهریه دانشگاه حسابی باز کرد.
شرایط لازم برای اخذ پذیرش از دانشگاه
اولین مرحله برای اقدام به تحصیل در استرالیا، اخذ پذیرش از یک دانشگاه در استرالیا است. در این مرحله، دانشگاه، مدارک تحصیلی ارسالی متقاضی را بررسی میکند و در صورتی که متقاضی، شرایط لازم برای تحصیل در دانشگاه مورد نظر را داشته باشد، پیشنهادی برای پذیرش در دانشگاه به متقاضی داده میشود. معمولا مدارک درخواستی دانشگاه برای بررسی صلاحیت متقاضی در این مرحله از قرار زیر هستند:
دانشنامه (یا نامه ای دال بر اتمام تحصیل متقاضی در مقطع قبلی)
ریز نمرات
پاسپورت (یا مدرک شناسایی جایگزین)
مدرک زبان
توجه داشته باشید که متقاضیانی که در مرحله اقدام برای اخذ پذیرش هنوز مدرک زبان قابل قبولی ندارند، مشروط به اخذ مدرک زبان تا زمان اقدام برای ویزا، امکان دریافت پذیرش مشروط از دانشگاه را خواهند داشت.
شرط زبان انگلیسی
تمامی امتحانهای رایج زبان انگلیسی مانند آیلتس، تافل و پی تی ای، مورد قبول دانشگاههای استرالیایی هستند. نمره قابل قبول برای دانشگاههای مختلف، متغیر است ولی حداقل نمره آیلتس قابل قبول برای مقطع لیسانس ، ۴.۵ و برای فوق لیسانس معادل ۵ میباشد. البته این نمرات به عنوان حداقل در نظر گرفته شده اند و شرط اکثر دانشگاهها برای پذیرش این نمره آیلتس( یا معادل آن در آزمونهای دیگر)، گذراندن دوره زبان پیش نیاز انگلیسی در استرالیا میباشد.
شرط گرفتن پذیرش از دانشگاه
با توجه به شرایط مذکور، شما نیاز به ارایه یک توصیه نامه از اساتید دانشگاهیتان و همینطور نوشتن یک نامه برای نشان دادن انگیزه شما برای سفر و ادامه تحصیل در استرالیا را دارید. در این نامه که اصطلاحا به SOP شناخته میشود باید اطلاعاتی در مورد آینده شغلی شما و دلیل کافی برای اینکه نشان دهید به کشورتان باز میگردید هم وجود داشته باشد.
در کنار تمامی این موارد ،داشتن یک رزومه قوی شامل تجربه کاری مرتبط ، مقالات چاپ شده شما و فعایت ها و گواهینامه هایی که نشان دهند شما در این رشته واجد شرایط هستید میتواند کمک بسیاری برای اخذ بورسیه به شما کنند .
در این مقاله، شما را در چگونگی نوشتن SOP، رعایت باید ها و نباید ها ،ساختار کلی و چیدمان جملات نامه و شکل ساختاری نامه یاری خواهیم کرد و نهایتا یک نمونه نامه SOP را به شما نشان میدهیم.
شرایط لازم برای اخذ ویزای تحصیلی استرالیا
بعد از اخذ نمره زبان انگلیسی مورد نیاز و صدور پذیرش از طرف دانشگاه، نوبت اقدام برای ویزای دانشجویی استرالیاست. نکات مهم در مورد اقدام برای ویزای دانشجویی:
متقاضی باید مدرک مالی دال بر توانایی پرداخت هزینه های شهریه دانشگاه و زندگی در استرالیا در سال اول اقامت در این کشور را برای اخذ ویزا ارائه کند. این مدرک مالی معمولا فقط در قالب حساب گواهی تمکن مالی قابل قبول است.
سن متقاضی باید مناسب مقطع تحصیلی انتخابی باشد. به طور مثال، شانس اعطاء ویزای دانشجویی به متقاضی مقطع لیسانس با ۳۰سال سن، بسیار کم خواهد بود.
و اما چگونه SOP بنویسیم ؟
یکی از مهم ترین قدمهای اقدام برای تحصیل در دانشگاه ها، کالج ها ، موسسات و دوره های آموزشی استرالیایی، نوشتن SOP صرف نظر از هدف متقاضی برای گرفتن یا نگرفتن بورس تاثیر به سزایی در شانس متقاضی برای گرفتن پذیرش دانشگاهی داشته باشد.نوشتن SOP نکات ظریفی دارد که عدم رعایت آنها ممکن است پروسه تقاضای شما را متوقف کند و یا روند آن را به تعویق بیاندازد . در صورتی که متقاضیان توجه لازم به نوشتن صحیح پاره ای از موارد در روند نوشتن این نامه داشته باشند، مطمئنا به مرحله پذیرش دانشگاه خواهند رسید.
در واقع ،نامه SOP یک راه موثر برای نشان دادن اهداف شما نسبت به آینده شغلی ، رشته تحصیلی انتخابی و اینکه چرا صرفا یک دانشگاه خاص را به عنوان دانشگاه مقصد انتخاب کرده اید ، قلمداد میشود.
برای نوشتن یک نامه قابل درک و هوشمندانه و جلب توجه مخاطب برای خواندن تا انتهای نامه ،باید موارد زیر را در نوشتن نامه رعایت کنید:
نامه باید صادقانه، مختصر ، مشخص و واضح باشد
ادبیات و نگارش نامه باید حرفه ای باشد
توضیحات، مستقیما راجع به اصل مطلب باشند و از پرداختن به امور غیر مرتبط و غیر ضروری خودداری شود
نوشتن جملات باید نشان دهنده اعتماد به نفس و انگیزه ی درونیتان باشد
باید اهداف علمی و حرفه ای خود را مشخص کنید. توضیح دهید که چگونه دوره انتخابی شما در این دانشگاه با تجربه فعلی / تجربه کار قبلی شما منطبق است و چگونه میتواند با برنامه شغلی آینده شما منطبق باشد. چرا این دانشگاه بهترین گزینه برای شماست؟ و چگونه این دوره میتواند در چشم انداز آینده شغلیتان در کشور شما سودمند واقع شود؟
چنانچه فاصله ی زمانی در بین تحصیل شما وجود داشته ، این نامه میتواند بهترین فرصت برای توضیح آن باشد . دلایل بسیاری ممکن است وجود داشته باشد ، فقط سعی کنید در نامه خود صادق باشید .
در صورتی که رشته خود را تغییر داده اید، لطفا درمورد دلایلی که تصمیم شما را تحت شعاع قرار داده اند توضیح دهید .
یکپارچگی توضیحات و مدارک ارائه شده تان را حفظ کنید. مسول پذیرش دانشگاه باید به اندازه کافی متقاعد شود که از ویزای دانشجویی خود سوء استفاده نخواهید کرد.
شما باید کاملا قادر به توضیح شفاف برنامه بازگشت خود به کشور باشید به طوری که آفیسر این مساله را به طور واضح در SOP شما ببیند.
حقایق کنونی را قبل از اینکه برای هر خواننده ای سوال برانگیز شود مطرح کنید .
یک خط برای هر ایده اصلی اختصاص دهید. بعد از معرفی خودتان موضوعات را از حالت بیرونی ، کلی و مجموع موقعیت خود به سمت داخلی ، شخصی و انگیزه ای پیش ببرید. به طوری که موضوعات ابتدا در مورد اینکه چه کسی هستید به سمت اینکه چه چیزی میخواهید باشد .
به محدودیت های زمانی و زمان بندی خود اشاره کنید.
در پایان نامه، بابت زمان و دقتی که برای نامه ی شما صرف کرده اند با یک عبارت رسمی و یا دلخواه خود تشکر کنید، برای مثال :
Finally, I would like to express my sincere thanks for the time you spent to read the present SOP. I look forward to hearing from you at your earliest convenience
بعد از اینکه نامه ی نوشته شده از حالت چک نویس به حالت رسمی تبدیل شد مجدد نامه را از اول مطالعه و چک کنید و این بار به موارد دستوری ، نگارشی و حروف اضافه توجه مضاعف تری به خرج دهید.
مواردی که در نوشتن نامه نباید انجام دهید :
نامه تان غیر واقعی نباشد و خودتان نوشته باشید
تمایل به اغراق نداشته باشید و در عوض سعی کنید مطالب از داخل با هم همبستگی کامل داشته باشند
ادعایی نکنید که بعدا نتوانید مدرک و یا شواهد مربوط به آن را ارائه دهید
اطلاعات غیر ضروری وارد نکنید
کلی گویی نکنید
سعی کنید از موضوع اصلی خارج نشوید
از امضاء ، ایمیل عجیب و غریب و یا جملات غیر محترمانه اجتناب کنید
خیلی برای خواننده خسته کننده نباشید و خیلی اطلاعاتی را که دراپلیکیشن فرم CVعنوان کرده اید تکرار نکنید
خیلی غیر رسمی نباشید ، شما نمیخواهید به منزله بی احترامی تلقی شود
در مورد مشکلات و یا سختی ها در نامه تان اشاره ای نکنید
در مورد نیت خود برای ماندن در استرالیا صحبتی به میان نیاورید
از جملاتی که عدم اطمینان/تردید/شک شما به خودتان را نشان میدهد بپرهیزید . برای مثال : اگر من پذیرش این دانشگاه را داشته باشم شاید ….
ساختار کلی و چیدمان جملات نامه :
استفاده از فونت ۱۲ برای نوشتن و استفاده تنها یک فاصله در بین کلمات
نامه شما نباید بیش از ۱۰۰۰ کلمه و یا ۲ صفجه نباشد
نامه شما باید شامل تاریخ ، و اسم مقطع مورد نظر باشد
در صورتی که نام افسر پذیرنده را نمیدانید میتوانید از عبارات Dear Admissions Commiteeبرای شروع نامه استفاده نمایید
شکل ساختاری نامه
- پاراگراف اول : خودتان را معرفی کنید ،چه کسی هستید و چرا این نامه را مینویسید.
- پاراگراف دوم : (متن) اطلاعات تحصیلی گذشته ی خود در مقاطع دانشگاهی و سابقه حرفه ای خود را ذکر کنید . برای مثال : کجا و چه چیزی میخواندید ، تحقیقاتی که انجام داده اید ، در صورت وجود سابقه کاری توضیح دهید. در مورد علایق خود توضیح دهید و دست آورد های حرفه ای خود و اینکه چرا این رشته بخصوص شما را به خود علاقه مند کرده است.
- پاراگراف سوم : پس زمینه ی قبلی خود را با برنامه ی مورد نظرتان در استرالیا ارتباط دهید و اینکه چرا استرالیا را برای ادامه این رشته در نظر گرفته اید و نه کشور خودتان و همینطور در مورد اینکه چرا این دانشگاه را انتخاب کرده اید و نه سایر دانشگاه ها و اینکه چطور این دانشگاه میتواند موجب ارتقاء کار شما به صورت حرفه ای شود توضیح دهید.
- پاراگراف چهارم: پس از فارغ التحصیلی و بدست آوردن اطلاعات مربوطه چگونه این دوره میتواند در چشم انداز آینده شغلیتان در کشور شما سودمند واقع شود .
نمونه ساختار نامه SOP
نام و نام خانوادگی دانشجو :
آدرس:
شماره تماس:
آدرس ایمیل :
تاریخ:
موضوع :
(Application for admission to — name of the course)
( متن نامه )
(عبارت پایانی)
( مجددا نام و نام خانوادگی دانشجو )